لیست اختراعات سيدرضا موسوي بايگي
پنل هاي فتوولتاييك كه متشكل از سلول هاي خورشيدي مي باشند، نور خورشيد را به الكتريسيته تبديل مي كنند. . بيشتر انرژي تابشي جذب پنل شده و منجر به بالا رفتن دماي سلول مي شود. دماي عملكرد مناسب سلول 25 درجه سانتيگراد مي باشد. طبق تحقيقات پژوهشگران به ازاي هر درجه افزايش دما بيش از 25 درجه، راندمان سلول حدود 0/3 تا 0/5 درصد كاهش مي باد. با جذب گرماي اضافه از سطح سلول و كاهش دماي مي توان توان سلول را به توان اسمي آن نزديك كرد. مواد تغيير فاز طي فرآيند ذوب، انرژي گرمايي را به صورت گرماي نهان ذخيره كرده و طي انجماد اين انرژي را آزاد مي كنند. مهم ترين مزيت اين مواد ثابت بودن تقريبي دما حين فرايند جذب و دفع انرژي مي باشد. بنابرين مواد تغيير فاز منبع خوبي براي ذخيره سازي انرژي گرمايي، خصوصا زماني كه با دوره هاي منظم زماني جذب و دفع انرژي، مانند وجود انرژي تابشي در روز و ايجاد اختلاف دما طي روز و شب، سر و كار داريم، محسوب مي شوند. هدف ساخت اين اختراع استفاده از اين مواد براي جذب گرماي اضافي از سطح سلول خورشيدي و افزايش بازدهي آن و همچنين استفاده ازين انرژي بازيافتي جهت توليد آب گرم مي باشد.
اساس اين اختراع شامل بازيابي انرژي در سيستم هاي بازيابي انرژي هدر رو توسط مبادله كن ترموسيفون مي باشد. با كاربرد اين اختراع مي توان از اتلاف انرژي قابل توجهي در هر دو قسمت چگالنده و تبخير كننده جلوگيري كرد . مبادله كن ترموسيفون ساخته شده از يك اتاقك آب بندي شده ( ديواره لوله و سرپو هاي انتهايي ) و سيال عامل كه درون لوله تزريق شده كه در تعادل با بخارش قرار دارد تشكيل شده است . لوله پس از تخليه هوا با درصد خاصي از سيال عامل پر مي شود . با افزودن نانو سيال به سيال عامل ميزان انتقال حرارت در بخش تبخيركننده افزايش يافته است. همچنين با قرار دادن يك قطعه فلزي درون بخش تبخير كننده كه به وسيله اعمال ميدا مغناطيسي از بيرون به چرخش در مي آيد از ته نشين شدن ذرات نانو سيال كف قسمت تبخيركننده جلوگيري شده است. نكته مهم ديگر ساخت ترموسيفون از چند جنس مي باشد. به دليل نياز به سطح زبري و هدايت حرارتي بالا در ديواره قسمت هاي تبخير كننده و چگالنده از نانو مواد و در قسمت بي درو براي جلوگيري از هرد رفت انرژي از يك ماده عايق استفاده شده است. نتيجه اين امر انتقال هر چه بيشتر انرژي از سيال داغ به قسمت تبخير كننده كمترين هدر رفت انرژي در قسمت بي درو و بيشترين مقدار انرژي انتقالي به سيال سرد است.
. از جمله مهمترين محصولات توليدي مرتبط با بخش ترافيكي و مشخصه هاي ترافيكي در معابر شهري و برون شهري كه كاملا راهنماي رانندگان و عابرين مي باشد و در واقع پل ارتباطي بين پليس و رانندگان در جهت حفظ و كنترل سلامت سرنشينان خودرو ها و عابران پياده مي باشد، استفاده از علائم راهنمائي و رانندگي بصورت رنگهاي ترافيكي است كه بر روي سطح معابر قابل مشاهده ميباشد. اين امر چون با جان انسان ها سروكار دارد از اهميت بالايي برخوردار است. در اين خصوص با تحقيق و بررسي بر روي انواع رنگهاي ترافيكي كه در حال حاضر در سطوح جاده اي (درون و برون شهري) بر روي آسفالت و معابر اعمال مي شود و بررسيهاي انجام شده بر روي مقاومتهاي فيزيكي و مكانيكي، درخشندگي رنگها و در نهايت زمان ماندگاري محصول، رنگ ترافيكي اي بر پايه رزينهاي اپوكسي و نيز افزودني نانوذره كائولين توسط مخترعين ابداع شده است.
موارد یافت شده: 3